Log in voor een echte videodate

Hoe gaan de videodates op Meetic in z’n werk?

Dankzij videodates kan je langer babbelen en elkaar beter leren kennen.

Deze functie is beschikbaar als je voordien al met iemand hebt gesproken en minstens vier berichten met die persoon hebt uitgewisseld. Waarom zou je het uitproberen? Een videodate is een meer authentieke en oprechte manier om met iemand in contact te komen. Daardoor is het aanbevolen voor singles die klaar zijn voor een serieuze relatie.

Wanneer je aan de slag gaat, kan je deze functie natuurlijk gebruiken om te videobellen wanneer je maar wilt, zodat je naar elkaar kan toegroeien terwijl je wacht om elkaar in het echt te ontmoeten!

> Als jij belt…

 • Klik bij je geschreven berichten op het camera-icoontje dat in de rechterbovenhoek van je scherm op je smartphone of computer verschijnt.
 • Eerst even lezen! Ontdek onze tips voor een echte videodate in de beste omstandigheden, en waar vertrouwen en rust centraal staan. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen voordat je persoonlijke gegevens met elkaar deelt (adres, telefoonnummer,…).

> Als je wordt gebeld

 • Er is geen druk en je wordt tot niets verplicht. Als je het niet het goede moment vindt om te videobellen, weiger je de videodate. En geen nood, je zult er niemand mee beledigen. De beller zal alleen zien dat er geen verbinding werd gemaakt, niet dat je de videodate hebt geweigerd.
 • Als je de videodate toestaat, doe het dan vol vertrouwen en met volledige gemoedsrust. Als je ooit ongepast gedrag ervaart, meld het ons dan onmiddellijk of vlak na de videodate door op de knop ‘melden’ te klikken. Voel je vrij om de videodate wanneer je maar wilt te beëindigen.

Bereid je voor op je echte videodate

Kies het geschikte moment

Je schrijft nu al meerdere dagen berichten naar iemand die je leuk vindt (en die jou leuk vindt!) en je wilt die persoon beter leren kennen en een spontaner gesprek voeren? Dan is het tijd voor een echte videodate!

Leg het idee voor en beslis samen wanneer je het best met elkaar videobelt. Beschouw deze videodate als een speciale afspraak, een beetje zoals elkaar voor het eerst ontmoeten in het echt, want jullie zullen eindelijk met elkaar kunnen babbelen terwijl jullie elkaar zien! Het is voor beiden van belang dat jullie je voorbereiden en dat jullie in de juiste stemming zijn om dit moment met elkaar te delen.

Details zijn belangrijk

Met de videodate tonen jullie beiden aan dat jullie de volgende stap willen zetten in de momenten die jullie met elkaar willen delen. Het is meer dan een simpel telefoongesprek: je eerste videodate verdient het om als een speciale gelegenheid te worden behandeld, zodat je een leuke ervaring kunt creëren — en ervan kunt genieten — die je wilt overdoen. Want als je een serieuze relatie begint, zijn deze eerste momenten — en eerste herinneringen — belangrijk.

Ten eerste, kies een plek in je woning waar je wilt videobellen. De living is vaak de beste keuze, want je kunt comfortabel zitten in je sofa en de andere persoon een glimp van je woning laten zien. De keuken is ook een prettige plek, want het is een plaats waar je samen kunt zijn en die huiselijk en ontspannen aanvoelt. Voor je eerste videodate kan je slaapkamer er wel wat over zijn!

Let op de elementen die in het zicht van de camera staan en dus zichtbaar zijn voor de persoon aan de andere kant van het scherm. Een vensterbank, boeken, een spiegel of groene planten zijn leuke visuele elementen die een warme sfeer scheppen. Vermijd om foto’s of andere heel persoonlijke dingen te tonen als je niet te snel te veel wilt onthullen.

Let op de verlichting! Benut natuurlijk licht optimaal als je overdag naar elkaar videobelt door dicht bij een raam te gaan zitten, maar zorg ervoor dat de zon zich achter je scherm bevindt en je gezicht verlicht, zo niet zal de andere persoon je niet kunnen zien. Profiteer ook van het zachte, warme licht in de late namiddag, wanneer de zon begint te vervagen. Als het regent of als je ‘s avonds videobelt, doe dan enkele indirecte lampen aan om een zachtere sfeer te scheppen.

En tot slot: zorg ervoor dat je je gezicht niet te dicht bij het computerscherm of je smartphone houdt. Plaats het scherm bijvoorbeeld op je salontafel, zodat je vrijer bent in je bewegingen, en je jezelf kunt uiten en je emoties kunt tonen. Je zult meer en meer het gevoel hebben dat je tegenover elkaar zit, zoals in een bar of restaurant, zodat je je meer ontspannen zult voelen. Controleer, tot slot, of je smartphone of computer opgeladen is, of dat de lader binnen handbereik ligt. Er bestaat niets frustrerender dan te zien dat je batterijniveau nog maar 2 % bedraagt, terwijl je nog zo veel wilt zeggen en delen.

Hoe knoop je een gesprek aan tijdens de videodate?

Het voordeel van videodates op Meetic is dat ze alleen beschikbaar zijn voor twee singles die elkaar al meerdere berichten hebben gestuurd. Je zou je dus al op het punt moeten bevinden waarop je het verloop van je gesprek spontaan kunt hervatten of je gewoon kunt vragen hoe zijn/haar dag was! Je hoeft niets buitengewoons te zeggen; het belangrijkste is dat je aandachtig luistert en interesse toont. Zoals je wel weet uit ervaring verloopt het gesprek spontaan en zijn stiltes even leuk als de woorden die worden uitgewisseld wanneer er een klik is tussen twee mensen.

Als je toch nog wat inspiratie nodig hebt, maak dan een vragenlijst:

 • “Waarop ben je het meest trots?”
 • “Wie bewonder je voor zijn/haar lef en moed?”
 • “Wat is je leukste herinnering aan een reis?”
 • “Wat vind je het leukst aan de stad waar je woont?”
 • “Wanneer zou de wereld een mooiere plek zijn?”
 • “Wat is de zotste ervaring die je zou willen meemaken?”
 • “Zou je beroemd willen zijn? Waarom?”

Laat je verbeelding en creativiteit de vrije loop

Hoewel je elkaar niet in levende lijve kunt zien, kan je met deze live videodates plezier hebben aan de hand van verschillende activiteiten die je kunt delen van achter je aparte schermen. Bereid een lijst voor van grappige, intelligente of aparte uitdagingen die je om de beurt moet uitvoeren, bijvoorbeeld jouw beeld van een Bollywood-dans of het spellen van moeilijke woorden zoals rododendron of encyclopedie. Of daag hem/haar uit om zijn/haar liefde voor eenhoorns te uiten, en dit gedurende 1 minuut, zonder te aarzelen of een woord te herhalen!  Je kunt ook elkaars muzikale smaak ontdekken.

We hebben veel ervaring in het samenbrengen van mensen, dus vertrouw ons maar als we zeggen dat humor en plezier een grote rol spelen bij verleiding. Relatie-experts zijn het erover eens dat samen lachen essentieel is om een band te smeden, een relatie te voeden en sterkere koppels te vormen. Nu is het aan jou!

Je kunt je videodate ook ensceneren door bijvoorbeeld om etenstijd te videobellen. Jullie hebben beiden een mooie tafel gedekt, enkele kaarsen aangestoken en misschien zelfs hetzelfde gerecht klaargemaakt. Jullie hebben het gevoel dat jullie echt-nep dineren op restaurant. Jullie kunnen ook een simpelere versie uitproberen door een drankje klaar te maken, alsof jullie in een bar zaten. Nachtuilen zouden samen op hetzelfde moment naar een film of serie kunnen kijken.

En ten slotte, waarom niet samen een wandeling maken? Sluit jullie koptelefoon aan en haal samen een frisse neus terwijl je wacht op de gelegenheid om het arm in arm te doen.

Zoals je kunt zien, bieden deze gedeelde videomomenten een brede waaier aan persoonlijke kansen om quality time met elkaar door te brengen… en een serieuze relatie aan te gaan.

 

 

Elke dag beginnen er mooie verhalen op Meetic. Start nu jouw verhaal!