Daten singles in België

Dating in Hoe stel ik hem voor aan mijn ouders?

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder zijn dan 18 om je aan te melden
  Profielen die aansluiten op jouw criteria
  Singles laten zichzelf zien met gedetailleerde profielen.
  Singles bij jou in de buurt ontmoeten
  Veiligheid en bescherming van je persoonlijke gegevens

  Herinner jij je nog je allereerste date met je huidige vriend? Misschien was je blij en tegelijkertijd ook zenuwachtig? Nu is de volgende fase aangebroken in je relatie. Je gaat hem eindelijk aan je ouders voorstellen. Hier volgen wat tips om deze eerste ontmoeting zo glad mogelijk te laten verlopen.

  Neem geen overhaaste beslissingen
  De beste manier om je nieuwe lover de stuipen op het lijf te jagen, is met het woord schoonouders. Leer elkaar dus eerst goed kennen, voordat je hem uitnodigt om bij je ouders langs te gaan. Hem voorstellen aan je ouders betekent dat jullie relatie ineens heel serieus is en de kans bestaat dat hij hiervoor heel zenuwachtig is.

  Relativeer
  Je hebt hem ook al aan je vrienden voorgesteld en die vonden hem geweldig! Je bespeurde zelfs enkele jaloerse blikken toen je met je vriend langskwam. Je hoeft je dus nergens voor te schamen. Ook al is een ontmoeting met je ouders niet hetzelfde als met je vrienden, ze willen vast allemaal dat jij gelukkig bent.

  Bereid je ouders voor
  Als je ouders altijd hebben gedroomd dat hun dochter met een arts of advocaat thuis zou komen en hij is het geen van beiden, dan is het nu tijd voor duidelijkheid. Vertel je ouders wat hem juist zo geweldig maakt en waarom je zo blij bent. Wanneer je ouders zien dat je gelukkig bent, dan heb je al heel wat gewonnen om ze te overtuigen.

  Bereid hem voor!
  Je hoeft je vriend natuurlijk niet voor te bereiden op de standaard strikvragen van je vader, het is geen sollicitatiegesprek. Het kan echter wel handig zijn als je enkele dingen over je familie vertelt. Denk hierbij vooral aan dingen die gevoelig liggen bij je moeder en licht hem alvast in over welke hobby’s je vader heeft bijvoorbeeld. Er zijn vast en zeker wel zaken waar hij juist wel of juist niet over kan beginnen om punten te scoren bij je ouders. Leg hem bijvoorbeeld uit dat je vader zich altijd opwindt over politiek en dat je moeder gevoelig is voor complimenten over haar kleding
  Een goede voorbereiding is het halve werk, maar overdrijf het niet. Als je hem op te veel kleine dingen laat letten wordt hij misschien zo zenuwachtig, dat hij straks helemaal geen zin meer heeft om je ouders te ontmoeten.

  Kies de juiste plaats
  De plaats waar jullie elkaar ontmoeten is ook erg belangrijk. Hierbij enkele mogelijkheden:
  – Neutraal terrein. Een neutrale plek als een restaurant is een makkelijke oplossing. Geen kans dat hij koffie knoeit op de nieuwe witte bank waar je moeder zo blij mee is. Bovendien kunnen jullie er na het eten of een drankje zo tussenuit knijpen, zonder dat jullie daar een goede reden voor nodig hebben. Het enige nadeel is dat een restaurant nogal een formeel karakter heeft.
  – Als jij je ouders daarentegen bij jou thuis uitnodigt, dan voelen jullie je vast wat meer op je gemak. Je ouders komen echt wel langs. Zo kunnen ze met eigen ogen zien dat je, naast een fijn en gezellig appartement, nu ook een leuke vriend hebt. Ze hebben nu de kans het complete plaatje te zien.
  De laatste optie is bij je ouders thuis. Wanneer jij hem van tevoren inlicht waar je vader het liefste zit en hij vervolgens zorgt dat de (witte) bank van je moeder ongedeerd blijft, verloopt het vast prima.
  Succes!

  theFork
  Elke dag beginnen er mooie verhalen op Meetic. Start nu jouw verhaal!