Steeds vaker zoeken mensen hun geluk in de liefde via het internet. Online daten is populairder dan ooit en na het lezen van deze voordelen vast ook iets voor jou!

Miljoenen singles
Een van de grote voordelen van het daten via internet is het aantal singles dat je vindt. Bij een beetje populaire site zijn zo honderdduizenden singles ingeschreven. Meer dan je er ooit in de kroeg zou kunnen daten.

Bespaart een hoop tijd
In veel opzichten scheelt online daten tijd. Je kunt gerichter zoeken naar iemand die bij je past. Voordat je dezelfde mensen met aansluitende hobby’s of interesses in de kroeg gevonden hebt, ben je waarschijnlijk heel wat avonden kwijt. Bovendien date je vaak vanaf je computer thuis. Je hoeft nergens naartoe om miljoenen singles te kunnen bereiken.

Weinig zenuwen
Iemand die je leuk vind voor het eerst benaderen is best eng. Die zenuwen zijn voorbij op het internet. In een café sta je oog in oog met iemand en weet je niet wat juist die specifieke blik betekent. Bovendien loop je het gevaar in je gezicht afgewezen te worden. Online daten doe je vaak rustig vanuit je stoel en ben je in de gelegenheid lekker lang nadenken over de juiste woorden.

De juiste inschatting
Als je een eerste keuze hebt gemaakt van mensen van wie je denkt dat ze bij jou zouden kunnen passen, dan kun je per e-mail al uitvinden of je inschatting een beetje klopt. Je leert elkaar via de mail of aan de telefoon eerst beter kennen, voordat je besluit elkaar daadwerkelijk te ontmoeten. Dat scheelt je onaangename verrassingen tijdens de eerste date.

Proefrit over de site
De meeste datingsites geven je de kans om gratis tussen op de site rond te kijken voor je beslist of je zelf ook lid wilt worden.

Veiligheid
Een belangrijk voordeel van online daten is de veiligheid, zeker bij een goed aangeschreven datingsite, zoals bijvoorbeeld lexa.be. Een goede site garandeert dat je persoonlijke gegevens privé blijven als je contact zoekt met andere leden, tenzij je er zelf voor kiest details over jezelf prijs te geven.